Yhdistyksemme

 

Pyhäjärven 4H-yhdistyksen toiminta on ollut vilkasta ja monipuolista jo 76 vuoden ajan. Alueen lapset ja nuoret ovat käyneet tutuiksi yhdistykselle niin kerholaisina kuin kerhonohjaajinakin.

Vuonna 2016 yhdistyksellä oli 222 jäsentä, joista sukupuolen perusteella jakautui tyttöihin 96 ja poikiin 124. Ikäjakaumallisesti eniten oli 6-13 vuotiaita kerholaisia mutta myöskin muista ikäluokista oli osallistujia.

Kerholaiset pääsivät monipuolisesti kokeilemaan taitojaan niin askartelun, kokkaamisen kuin liikkumisenkin suhteen. Aiheina olivat muun muassa metsä ja luonto, koti ja keittiö, taitavat kädet sekä luova toiminta ja liikunta. Sama linja jatkuu tänäkin vuonna ja tarjolla on monenlaisia kerhoja innokkaille kerholaisille. Katso lisää tietoa  KERHOT – osiosta.

4H tarjoaa jäsenilleen myös koulutus- ja kurssi toimintaa. Tällä edistetään nuoren kasvua ja kehitystä aikuiseksi sekä tuetaan ryhmätoiminnassa opittuja taitoja. Koulutusten kautta nuoret saavat valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen. Nuori voi itse valita koulutuksen omien kiinnostuksen kohteidensa mukaisesti. Tärkeää on että opitaan rahan käyttöön liittyviä asioita ja tiedostetaan mistä rahaa tulee. Oman talouden tunteminen on avuksi siinä vaiheessa kun siirrytään omilleen opiskelujen mukana.

 

Pyhäjärven 4H-yhdistyksen toiminnasta vastaa Sari Fagerlund-Torssonen.
Yhdistyksen hallitus puheenjohtajana Katja Korkiakoski, varapuheenjohtaja Juha Tikka sekä jäsenet Anja Nilivaara, Lea Jauhiainen, Eija Malinen, Jonna Anttila, Juha Estola, Sirpa Niskanen, Anna-Kaisa Päivärinta sekä nuorisojäsen edustaja Jemina Lehto. Varajäseniä ovat Pasi Lapinkoski, Petri Kauranen ja Toni Nurmesniemi.