Tapahtumat ja toiminta


Lampaita rapsuttelemassa Maisa

 

Lemmikkikerhon päättäjäisissä 8.5. vierailimme Hantan tallilla. Tallilla kerholaiset pääsivät taluttelemaan ja harjaamaan ponia, ratsastamaan ja ajamaan kärryillä. Paljon rapsutuksia saivat myös tallin muut eläimet, kuten koirat ja lampaat.

 

 

Eräkerhon päättäiset vietettiin Rannankylän Tukkirannassa 10.5.2017 raikkaassa kevätsäässä. Aiheena oli saaliin käsittely ja ruuaksi valmistaminen. Ohjaajana toimi Juha Tikka Pyhäjärven riistanhoitoyhdistyksestä.
Kuvan rusakosta paistettiin maistijaiset muurikkapannulla ja jälkiruuaksi oli tikkupullaa.
Eräkerho jatkuu syksyllä.

4H-kerholaiset suunnittelevat ja järjestävät keväiset synttäripippalot villiruokateemalla Suomen täyttäessä 100 vuotta.

Juhlissa syödään yhdessä ja pöytä katetaan suomalaisen kevään parhailla herkuilla kuten nokkossipseillä, vuohenputkimuffinsseilla ja villiyrttismoothiella.

Safkasynttärit Suomelle-hankkeen tavoitteena on, että lapset tutustuvat omien tekojensa ja oivallustensa kautta Suomen historiaan ja erityisesti ruuan tuotantoon ja luonnosta saataviin raaka-aineisiin.

 

 

Safkaleiriä vietettiin 2.-6.7.2018. Leirillä syntyi herkullisia leivonnaisia sekä ruokia lasten itse valmistamina. Leirin kohokohta oli perjantaina 6.7., jolloin pääsimme vierailemaan Jokikylässä sijaitsevalla Malilan maatilalla ja syömään retkieväitä kodalla.

Mehupullojen koristelua
Kinkkunyyttejä
Leiriläisten torni
Esimerkki varishuuhkajasta.

 

 

Hauska Hayday ilta tulossa! Ala keskustelemaan kavereiden kanssa, ja ottakaa osaa hauskaan maatilapeliin, jossa voitte yhdessä kavereiden kanssa rakentaa, ostaa ja myydä omia maatilatuotteita! :) 

 

Mukaan tarvitset oman älypuhelimen/tabletin! 

 

Tarjolla pientä naposteltavaa pelaamisen ohessa! 


 

Pyhäjärven 4H-yhdistys valittiin äänestyksessä Säästöpankki Optian jakaman Hyviä tekoja 2018 -palkinnon saajaksi Pyhäjärveltä. Suurkiitokset Säästöpankki Optialle palkinnosta sekä kaikille meitä äänestäneille!